OutdoorMania

BOVAG-garantie ook op gebruikte fietsen

Je koopt een gebruikte fiets die er piekfijn uitziet en hartstikke fijn rijdt. Totdat op een dag het schakelen niet meer lukt. Het blijkt dat de derailleur niet goed is en dat hij moet worden vervangen. De kosten die je hiervoor maakt kun je uitsparen als er BOVAG-garantie op de fiets zit. Die garantie geeft het BOVAG-tweewielerbedrijf.

De bekende BOVAG-garantie, een begrip bij auto’s, is namelijk ook van toepassing bij aankoop van gebruikte fietsen. Op iedere gebruikte fiets van 250 euro of meer krijgt de koper zes maanden BOVAG-garantie. Natuurlijk geldt deze garantie alleen als u de fiets koopt bij een BOVAG-tweewielerbedrijf. Ook krijgt u drie maanden garantie op reparaties.

Ook garantie op bromfietsen en motoren
Bij BOVAG-tweewielerbedrijven horen ook bromfietswinkels. Ook daarop krijgt u BOVAG-garantie. Zo maken kopers van een gebruikte scooter, snor- of bromfiets die tenminste de helft van de oorspronkelijke cataloguswaarde kost, zes maanden lang aanspraak op de BOVAG-garantie. Voor gebruikte motorfietsen (te koop bij de BOVAG-motorbedrijven) is het grensbedrag vastgesteld op 3.000 euro en 35 procent van de oorspronkelijke cataloguswaarde. En met de aankoopgarantie zijn we er nog niet. Bij reparatie van fietsen, (brom)scooters en bromfietsen geven de BOVAG-tweewielerbedrijven drie maanden garantie. Wie zijn motor laat repareren krijgt zes maanden garantie.


Compleet pakket zekerheden
Bij de BOVAG zijn 1.475 tweewielerwinkels aangesloten die stuk voor stuk staan voor vakmanschap en die voldoen aan de eisen die BOVAG stelt. Welke bedrijven zijn aangesloten is te vinden op www.bovag.nl. Samen met de al langer bestaande BOVAG-reparatiegarantie, bieden de BOVAG-tweewielerbedrijven nu dus een compleet pakket zekerheden. Zowel bij onverhoopte mankementen na aankoop als na onderhoud en reparatie kunnen klanten altijd terugvallen op het BOVAG-tweewielerbedrijf. Op www.bovag-occasions.nl vindt u een uitgebreid aanbod gebruikte fietsen. De BOVAG-garantie is standaard van toepassing, tenzij dit nadrukkelijk op de overeengekomen koopakte is uitgesloten.


Geschillencommissie
Nog even terug naar de fiets met schakelkuren. Het tweewielerbedrijf heeft de fiets weer zo goed als nieuw gemaakt, maar u voelt toch nog iets raars. De fietsenmaker constateert echter niets meer. Natuurlijk probeert u er eerst samen uit te komen maar als dat niet lukt kunt u de hulp van het ANWB-BOVAG Bemiddelingsbureau inroepen (0900-269 22 68, kosten 35 cent per minuut). Slaagt de bemiddeling niet, dan kan de klacht aan de Geschillencommissie Tweewielers worden voorgelegd die een voor het bedrijf bindende uitspraak doet. Consumenten kunnen zich ook rechtstreeks wenden tot de Geschillencommissie via www.degeschillencommissie.nl.
 

BOVAG-garantie ook op gebruikte fietsen | 0 reacties | Aanmelden nieuw account
Reacties zijn voor verantwoording van degene die ze heeft geplaatst. Dit portaal is niet verantwoordelijk voor de inhoud.

Thema's

Nieuws inzenden

Heeft u een leuk nieuwtje, verhaal of ander bericht dat u graag op deze site zou willen zien? Dat kunt u hier inzenden.
Wel verzoeken wij u om u hier eerst even te registreren.

Zoeken

Online bezoekers

Gast(en): 8

Gebruikersfuncties

:

:

Heeft u nog geen account?
Meld u dan nu aan als nieuwe gebruiker
Wachtwoord vergeten?