OutdoorMania

Toeristische fietsrouteplanner

Queens’ Bicycle Race vormde donderdag 11 september de intromuziek voor de toeristische fietsrouteplanner in Gelderland en Overijssel. Met het downloaden van de eerste route gaven de gedeputeerden Carry Abbenhues (Overijssel) en Annelies van der Kolk (Gelderland) het startsein tot ‘digitaal fietsen’ in beide provincies.


Met de eigen pc kunnen fietsers nu zelf routes plannen over de nieuwe fietsroutenetwerken van Twente, Vechtdal Overijssel en de IJsseldelta. De fietsrouteplanner is te vinden op de toeristische websites van deze regio’s en op www.fietseninoverijssel.nl. Ook toont de routeplanner de ‘beste’ fietsroutes door deze gebieden. Alle routes kunnen gratis worden afgedrukt en gedownload voor een gps-ontvanger of TomTom.


De routeplanner komt binnenkort ook beschikbaar voor Rivierenland, de Achterhoek, de Regio Arnhem-Nijmegen en Salland. ’Digitaal Fietsen’ is een initiatief van het Gelders Overijssels Bureau voor Toerisme (GOBT) en de Regionale Bureaus voor Toerisme (RBT’s) in Gelderland en Overijssel.


Het GOBT en de RBT’s grijpen de totstandkoming van ‘knooppuntsystemen’ aan om een digitale fietsrouteplanner te introduceren. Met de nieuwe planner komen behalve de route ook foto’s en teksten van bezienswaardigheden onderweg in beeld. De nieuwe routeplanner toont tevens de ‘beste’ fietsroutes, geselecteerd door de kenners van de RBT’s. Ten opzichte van al bestaande fietsrouteplanners biedt de planner van ‘Digitaal Fietsen’ de nodige extra’s: de routes zijn volledig gebaseerd op de nieuwe fietsroutenetwerken, ze zijn gratis en kunnen worden afgedrukt en gedownload voor een gps-ontvanger of TomTom. Door een koppeling met de databanken van de RBT’s is de informatie over bezienswaardigheden bovendien actueel. De techniek van deze nieuwe routeplanner is ook geschikt om door de RBT’s te worden toegepast voor wandel-, ruiter- of nordic walkingroutes.


De nieuwe fietsrouteplanner is te vinden op de volgende vijf regionale, toeristische websites:
- www.twentejezelf.nl om zelf fietsroutes door Twente te maken en de ‘beste’ routes te bekijken
- www.vvvkampen.nl en www.vvvzwolle.nl om zelf fietsroutes door de IJsseldelta te maken en de ‘beste’ routes te bekijken.
- www.vechtdaloverijssel.nl om fietsroutes door het Vechtdal te maken en de ‘beste’ routes te bekijken.
- www.rivierenland.nl om de beste fietsroutes door het Gelderse Rivierenland te bekijken en vanaf maart 2009 ook zelf fietsroutes te maken.


Dit najaar en volgend voorjaar is de routeplanner ook beschikbaar voor andere fietsroutenetwerken in Gelderland en Overijssel. Dan kunnen van Tiel tot Tubbergen fietsroutes samengesteld worden over de regionale fietsroutenetwerken. Voor de ontwikkeling van de digitale routeplanner hebben het GOBT en de RBT’s samenwerking gezocht met RouteYou. Dit Vlaamse bedrijf heeft via zijn website www.routeyou.com ruime ervaring met het aanbieden van routeplanners.
 

Toeristische fietsrouteplanner | 0 reacties | Aanmelden nieuw account
Reacties zijn voor verantwoording van degene die ze heeft geplaatst. Dit portaal is niet verantwoordelijk voor de inhoud.

Thema's

Nieuws inzenden

Heeft u een leuk nieuwtje, verhaal of ander bericht dat u graag op deze site zou willen zien? Dat kunt u hier inzenden.
Wel verzoeken wij u om u hier eerst even te registreren.

Zoeken

Online bezoekers

Gast(en): 9

Gebruikersfuncties

:

:

Heeft u nog geen account?
Meld u dan nu aan als nieuwe gebruiker
Wachtwoord vergeten?