OutdoorMania

Fietsverkoop in 2007 gestegen met 6 procent

De verkoop van nieuwe fietsen is in 2007 met 6 procent gestegen tot 1,4 miljoen stuks. Uit de cijfers van RAI Vereniging en BOVAG blijkt ook dat de verkoop van elektrische fietsen is verdubbeld, tot in totaal 90.000 stuks. De organisaties verwachten dat ook de komende jaren de belangstelling voor deze e-bikes sterk zal toenemen.

Het Nederlandse koperspubliek waardeert een kwalitatief goede fiets, stelt hoge eisen aan rijcomfort en is bereid daarvoor te betalen. Fietsfabrikanten en fietsvakhandel spelen met een hoogwaardig aanbod en de daarbij behorende voorlichting en koopadvies alert in op deze wens. Kwaliteitsfietsen vinden hun weg naar de consument in overwegende mate via de fietsvakhandel. Die is met een aandeel van 74 procent verreweg de grootste aanbieder.

Nog steeds is de toer- of stadsfiets het meest verkochte type fiets (61 procent). Door de productontwikkeling is de moderne stadsfiets breed in te zetten voor verschillende gebruiksdoelen, inclusief recreatie en fietsvakantie.

E-bikes
Opvallend is de voortdurende opmars van fietsen met elektrische trapondersteuning. In 2006 werden nog 45.000 van deze e-bikes verkocht; in 2007 groeide de verkoop naar 90.000 stuks. De branche verwacht dat die in 2008 zal oplopen naar circa 120.000.

Fietsgebruik verder stimuleren
Nederland heeft, met circa 18 miljoen fietsen, de hoogste fietsdichtheid ter wereld. Toch is het een goed idee om het fietsgebruik nog verder te stimuleren.
RAI Vereniging en BOVAG pleiten er bij de overheid voor om de bedrijfsfietsenregeling ten behoeve van de E-bikes te verruimen naar 2000 euro. Dan komen ook deze fietsen binnen het bereik van bedrijfsfietsenplannen. De e-bike kan immers een veel grotere rol vervullen in het woon-werkverkeer dan nu het geval is. Verder vinden de organisaties het een prima idee om de BTW op fietsaankoop, -accessoires, -stalling en –onderhoud te verlagen van 19 naar 6 procent. Dat bepleitte onlangs ook het Tweede Kamerlid Joop Atsma (CDA).
 

Fietsverkoop in 2007 gestegen met 6 procent | 0 reacties | Aanmelden nieuw account
Reacties zijn voor verantwoording van degene die ze heeft geplaatst. Dit portaal is niet verantwoordelijk voor de inhoud.

Thema's

Nieuws inzenden

Heeft u een leuk nieuwtje, verhaal of ander bericht dat u graag op deze site zou willen zien? Dat kunt u hier inzenden.
Wel verzoeken wij u om u hier eerst even te registreren.

Zoeken

Online bezoekers

Gast(en): 16

Gebruikersfuncties

:

:

Heeft u nog geen account?
Meld u dan nu aan als nieuwe gebruiker
Wachtwoord vergeten?