OutdoorMania

Gelderland is populairste fietsprovincie

Gelderland is voor de recreatieve fietser in Nederland de aantrekkelijkste fietsprovincie. Drenthe is tweede, op de voet gevolgd door Noord-Brabant. Dat blijkt uit onderzoek, dat fietswebsite Fietsen Eén Twee Drie (www.fietsen.123.nl/) de afgelopen weken onder haar bezoekers heeft gedaan. Belgisch Limburg is daarin de winnaar in Vlaanderen.


Vijf favorieten
Bijna een kwart van de fietsers (23,1%) kiest voor Gelderland als de prettigste fietsprovincie van het jaar 2007. Dat is een hoger percentage dan vorig jaar, toen deze provincie ook als eerste uit de bus kwam. Drenthe schuift op van de vierde naar de tweede plaats met 18,7% van de stemmen. Dat is bijna een verdubbeling ten opzichte van de 10,1% van vorig jaar.

Top-vijf
Brabant volgt Drenthe op de voet en neemt de derde plaats in met 16,5% van de stemmen. Vierde en vijfde werden de provincies Overijssel (9,3%) en Limburg (8,5%). De top-vijf provincies behalen samen ruim driekwart van het toaal aantal uitgebracht stemmen.


Fietsroutenetwerk Veluwe
Wilco de Jong, directeur van het Veluws Bureau voor Toerisme, is blij met de koppositie van Gelderland. 'Veel van de Gelderse fietspaden liggen op de Veluwe, en ik ben er van overtuigd dat ons fantastische fietsroutenetwerk -met zijn eigen website www.fietsroutenetwerkveluwe.nl- aan die topklassering een forse bijdrage heeft geleverd. Ook wij krijgen alleen maar positieve reacties'.


Uitslag
De volledige uitslag van de verkiezing luidt:
1. Gelderland: 23,1 %
2. Drenthe: 18,7%
3. Noord-Brabant: 16,5%
4. Overijssel: 9,3%
5. Limburg: 8,5%
6. Noord-Holland: 5,0%
7. Utrecht: 4,8%
8. Zeeland: 4,4%
9. Friesland: 4,0%
10. Zuid-Holland: 3,6%
11. Groningen: 1,8%
12. Flevoland: 0,3%


Belgisch Limburg wint in Vlaanderen
In Vlaanderen werd de provincie Limburg overtuigend winnaar van de verkiezing van de Belgische fietsprovincie van het jaar 2007. Van de uitgebrachte stemmen gingen 62% naar het ook bij Nederlanders erg populaire 'fietsparadijs'. Tweede werd de provincie Antwerpen met 21,0 % en derde de provincie West-Vlaanderen.


Uitslag
De volledige uitslag van deze verkiezing luidt:
1. Limburg: 62,0 %
2. Antwerpen: 21,0%
3. West-Vlaanderen: 7,3%
4. Oost-Vlaanderen: 6,0%
5. Vlaams Brabant: 2,2%
6. Henegouwen: 1,0%
7. Luik: 0,4%
8. Namen: 0,1%


Veel geraadpleegd
Fietsen Eén Twee Drie (www.fietsen.123.nl/) behoort tot de populairste fietswebsites van de Benelux. Het aantal bezoekers nam tot nu toe dit jaar met 10% toe. De website werd dit jaar ruim 5 miljoen keer geraadpleegd door meer dan 1 miljoen 'unieke' bezoekers. Er staan op de website ruim 2.800 fietsroutes in Nederland, België en wereldwijd.


Bron: www.tourpress.nl
 

Gelderland is populairste fietsprovincie | 0 reacties | Aanmelden nieuw account
Reacties zijn voor verantwoording van degene die ze heeft geplaatst. Dit portaal is niet verantwoordelijk voor de inhoud.

Thema's

Nieuws inzenden

Heeft u een leuk nieuwtje, verhaal of ander bericht dat u graag op deze site zou willen zien? Dat kunt u hier inzenden.
Wel verzoeken wij u om u hier eerst even te registreren.

Zoeken

Online bezoekers

Gast(en): 10

Gebruikersfuncties

:

:

Heeft u nog geen account?
Meld u dan nu aan als nieuwe gebruiker
Wachtwoord vergeten?