OutdoorMania

Nieuwe gids Hanzestedenpad

Het Hanzestedenpad, het streekpad dat de historische Hanzesteden langs de IJssel met elkaar verbindt, heeft een nieuwe gids gekregen. In deze volledig herziene gids zijn naast de hoofdroute van Doesburg langs Hanzesteden als Zutphen, Deventer en Zwolle naar Kampen 10 nieuwe dagwandelingen opgenomen. De totale lengte van de gids is daarmee verdubbeld en komt op 320 km. Karakteristiek aan het Hanzestedenpad is de afwisseling tussen de rijke cultuurhistorie van de steden en de prachtige natuurgebieden langs de IJssel.


Betoverend mooie IJsselvallei
Het Hanzestedenpad (streekpad nr. 11) voert door de betoverend mooie IJsselvallei. Onderweg volgt het pad de sterk meanderende IJsseloever in al haar veelzijdigheid. Zo loopt de wandelaar op het ene moment over hoge rivierdijken met imponerende vergezichten, op het andere ogenblik struint hij door robuuste rietpartijen of schrale graslanden met grote grazers. Af en toe voert de route iets dieper de vallei in door bosrijke landgoederen en langs deftige havezaten. Onmiskenbaar is het machtige voorkomen van de Hanzesteden die tijdens deze tocht worden gepasseerd. De historische rijkdom van deze oude handelscentra zorgt voor een flinke dosis avontuur, cultuur en gezelligheid. Kortom: het Hanzestedenpad heeft alle ingrediënten voor een onvergetelijke wandelbelevenis.

10 dagtochten
De herdruk van de gids is aanleiding geweest om de route te verbeteren, maar vooral ook om deze uit te breiden. Naast de hoofdroute zijn 10 dagwandelingen aan het pad toegevoegd met een lengte tussen de 10 en 30 km. De wandelaar kan hierdoor kennismaken met het ‘achterland’ van de IJssel. Drie dagwandelingen zijn aan elkaar te knopen tot één tocht. Om de omgeving van de Hanzesteden te voet te ontdekken is zoveel mogelijk gebruik gemaakt van wandelmogelijkheden die nog niet in het LAW-netwerk zijn opgenomen. De dagwandelingen zijn in één richting beschreven en gemarkeerd met een geel teken.

Wandelen en Openbaar Vervoer
Als geen ander lange afstands pad, is het Hanzestedenpad optimaal te bewandelen met behulp van het Openbaar Vervoer. In totaal worden maar liefst 11 trein stations aangedaan.

Het Hanzestedenpad is een uitgave van het Wandelplatform-LAW en is te bestellen via www.wandelnet.nl of is verkrijgbaar bij de (gespecialiseerde) boekhandel en VVV-kantoren. ISBN 978-90-71068-75-1, 120 pag., 36 deelkaartjes, € 16,90.
 

Nieuwe gids Hanzestedenpad | 0 reacties | Aanmelden nieuw account
Reacties zijn voor verantwoording van degene die ze heeft geplaatst. Dit portaal is niet verantwoordelijk voor de inhoud.

Thema's

Nieuws inzenden

Heeft u een leuk nieuwtje, verhaal of ander bericht dat u graag op deze site zou willen zien? Dat kunt u hier inzenden.
Wel verzoeken wij u om u hier eerst even te registreren.

Zoeken

Online bezoekers

Gast(en): 22

Gebruikersfuncties

:

:

Heeft u nog geen account?
Meld u dan nu aan als nieuwe gebruiker
Wachtwoord vergeten?