OutdoorMania

3e Karsten Tenten Stoomtramtocht

Karsten Tenten en Outdoor, de wandelspecialist van Noord Holland, organiseert in samenwerking met Wandelschool Walk4fun de derde Karsten Tenten Stoomtramtocht. Op zaterdag 8 september kunt u ‘s morgenvroeg wandelend kennis maken met de mooiste plekjes van West Friesland. Deze wandeltocht voert u langs rustieke dorpen en een prachtige natuur. In combinatie met de nostalgie van de stoomtram combineert u ontspanning met inspanning.Vorig jaar werd de tweede Karsten Tenten Stoomtramtocht georganiseerd. De reacties waren lovend en de animo was enorm. Aangezien de interesse in actief wandelen nog nooit zo groot is geweest verwacht Karsten Tenten & Outdoor dat deze nieuwe editie een nog groter succes wordt. Door een samenwerkingsverband aan te gaan met de museum stoomtram en wandelschool Walk4fun weet Karsten deze unieke wandeltocht voor slechts een klein bedrag aan te bieden. Doordat de vorige editie bijna uitverkocht was, is deelname dit jaar alleen mogelijk met voorinschrijving. Wacht niet te lang met inschrijven aangezien de Stoomtram een beperkte capaciteit heeft.

De start van de wandeltocht is om 09:00 uur bij de winkel van Karsten Tenten B.V. aan de Factorij 9 te Zwaag. Om 9:15 vertrekt u dan per Stoomtram naar Wognum (10 km.) of Medemblik (21,5 of 30 km.). Vanuit deze stationsdorpen wandelt u terug. De routes zijn zo uitgezet dat u langs de mooiste plaatsen van West-Friesland komt; van vergezichten tot dorpskernen. De combinatie met de nostalgische stoomtram van Hoorn naar Medemblik maakt deze wandeltocht natuurlijk zeer speciaal. Tijdens de rit komt de tram langs fraai gerestaureerde stationsgebouwen, waar de wachtkamer en het kantoor van de stationschef geheel in de oude staat zijn teruggebracht. In uw tram rijden goederenwagens mee met historische, reclameborden en vanzelfsprekend wordt uw tram getrokken door een échte stoomlocomotief. Bij aankomst in Wognum stappen de wandelaars voor de 10 km tocht uit. De wandelaars voor de 21,5 en 30 km blijven tot het eindpunt; Medemblik in de tram. Terugwandelend naar Zwaag, komt u onderweg langs verschillende verfrissingsposten en toiletten. Bij terugkomst in Zwaag wordt u gastvrij ontvangen met een heerlijke borrel. Ook kunt u in de zeer uitgebreide outdoor winkel een kijkje nemen als u voor de toekomstige tochten uw wandelmaterialen wilt aanvullen of verbeteren. Voor alle deelnemers zijn er op deze dag speciale aanbiedingen.

Inschrijven:
Iedereen mag deelnemen aan de wandeltocht. De drie afstanden geven zowel beginners als gevorderden de mogelijkheid om de route uit te lopen. Naar verwachting zullen vele wandelliefhebbers op zaterdag 8 september de stoute schoenen aantrekken, inschrijven is dit jaar daarom verplicht. U kunt zich telefonisch aanmelden voor de Karsten Tenten Stoomtramtocht via: 0229-237199 of een e-mail sturen aan: info@karstententen.nl. De kosten zijn € 8,- per persoon, inclusief het treinkaartje en een herinnering aan het uitlopen van de tocht. Helaas moeten wij meedelen dat de capaciteit beperkt is.
 

3e Karsten Tenten Stoomtramtocht | 0 reacties | Aanmelden nieuw account
Reacties zijn voor verantwoording van degene die ze heeft geplaatst. Dit portaal is niet verantwoordelijk voor de inhoud.

Thema's

Nieuws inzenden

Heeft u een leuk nieuwtje, verhaal of ander bericht dat u graag op deze site zou willen zien? Dat kunt u hier inzenden.
Wel verzoeken wij u om u hier eerst even te registreren.

Zoeken

Online bezoekers

Gast(en): 23

Gebruikersfuncties

:

:

Heeft u nog geen account?
Meld u dan nu aan als nieuwe gebruiker
Wachtwoord vergeten?