OutdoorMania

Meimaand is Fietsmaand

Mei is dé officiële Fietsmaand van het jaar, van 1 tot en met 31 mei wordt in heel Nederland ruim vier weken achtereen de Meimaand Fietsmaand gehouden. Verwacht wordt dat zo´n 150.000 fietsers aan één of meer programma-onderdelen zullen deelnemen.


Unieke routes
De Fietsmaand onderscheidt zich van het reguliere aanbod aan fietsroutes met ruim 200 unieke toer- en recreatieve routes. Met bijzondere openstellingen en activiteiten langs de route en ook met aparte verblijfsarrangementen. De tochten zijn speciaal uitgezet door lokale VVV´s en Toerfietsverenigingen.


Meivakantie
De eerste week is het meivakantie en kan er dus overal worden gefietst. Het Landelijk Fietsplatform biedt verschillende routes, van Noordzeeroute en Prinsenroute, tot de Ronde van Nederland. Die totale Ronde is 1200 kilometer lang en kan op 5 mei op verschillende locaties worden meegereden.


Bijzondere activiteiten
Verder zijn er ook bijzondere activiteiten. Zo is er op zaterdag 12 en zondag 13 mei het VVV Fietsmaand. Veel VVV's laten die twee dagen zien wat zij allemaal te bieden hebben. Tijdens het weekend van 26 en 27 mei staat het platteland op het programma. Of liever de ontdekking van de band die iedereen met het platteland heeft, dicht bij huis of in een andere streek.


Doortrapper
Tussendoor 'leeft ' de Meimaand Fietsmaand natuurlijk ook. Doordeweeks zijn die tientallen unieke fietsroutes af te leggen. Variërend van een rit in de eigen omgeving tot een 'lekkere doortrapper' van 80 kilometer.


Goed doel
Bij de lokale VVV's zijn de fietsroutes te koop. Daar staan ook de collectebussen van KWF Kankerbestrijding, het goede doel van de Fietsmaand. Meer informatie: www.meimaandfietsmaand.nl.


Organisatie
De Meimaand Fietsmaand wordt georganiseerd door het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) samen met de Nederlandse Nederlandse Toer Fiets Unie (NTFU), de Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) en de Stichting Landelijk Fiets Platform. De Meimaand Fietsmaand wordt mede mogelijk gemaakt door Batavus, Zilveren Kruis/Achmea en Hero B'tween.
 

Meimaand is Fietsmaand | 0 reacties | Aanmelden nieuw account
Reacties zijn voor verantwoording van degene die ze heeft geplaatst. Dit portaal is niet verantwoordelijk voor de inhoud.

Thema's

Nieuws inzenden

Heeft u een leuk nieuwtje, verhaal of ander bericht dat u graag op deze site zou willen zien? Dat kunt u hier inzenden.
Wel verzoeken wij u om u hier eerst even te registreren.

Zoeken

Online bezoekers

Gast(en): 8

Gebruikersfuncties

:

:

Heeft u nog geen account?
Meld u dan nu aan als nieuwe gebruiker
Wachtwoord vergeten?