OutdoorMania

De Mooiste wandeling van Nederland

Op 16 mei organiseert de Kuinderse Activiteiten Stichting (K.A.S.) ondersteund door Staatsbosbeheer wederom “de Mooiste wandeling van Nederland”. Er kunnen afstanden gewandeld worden van 10, 20, 30, 40 en 50 km.


Langs de route wordt in de dorpen Luttelgeest, Blankenham, Blokzijl, Kalenberg, Ossenzijl en Kuinre muziek, vertier en vermaak georganiseerd voor wandelaars en publiek.Tussen de dorpen wandelen de wandelaars door de adembenemende natuur, rust en ruimte van het Kuinderbos in de Noordoostpolder en Nationaal park Weerribben en Wieden. De laatste kilometer van de tocht in de H. de Cranestaart in Kuinre die voor deze dag is omgedoopt in de “Via Tulpia” (knipoog naar de “Via Galdiola” van Nijmegen) ontvangen de deelnemers zolang de voorraad strekt een bos tulpen van de organisatie en worden muzikaal onthaald door diverse blaaskapellen en entertainment.

 

Langs de route zijn in de dorpen stempelposten ingericht en in overleg met de gemeenten zal het parcours zoveel mogelijk autoluw worden gemaakt. Met ondersteuning van het Rode Kruis Nop en Steenwijkerland is langs het parcours medische verzorging geregeld. In Kalenberg, halverwege het parcours is bij het Ministerie van Defensie een aanvraag ingediend voor een  medische verzorgingspost.

 
THEMA BUITEN IS GEZOND

Onder dit thema worden alle VMBO scholen benaderd om leerlingen de mogelijkheid te bieden in het kader van een maatschappelijke stage deel te kunnen nemen aan deze editie van de Mooiste wandeling. Zij kunnen dan sponsoren zoeken die hen per gewandelde km een klein bedrag geven. De organisatie van de Mooiste wandeling heeft als goed doel een project van waterleidingmaatschappij Vitens uitgezocht “Water For Life” om in een ontwikkelingsland schoon drinkwater te realiseren voor de lokale bevolking. De organisatie Aqua4all heeft toegezegd het ingezamelde bedrag te verdubbelen. De organisatie hoopt op een grote deelname.

 

Opgave voor de tocht kan door op www.kaskuinre.nl een opgavenformulier te downloaden, tevens is hier nadere informatie te vinden over de tocht. Opgave vanaf 1 februari 2009

 

De Mooiste wandeling van Nederland | 0 reacties | Aanmelden nieuw account
Reacties zijn voor verantwoording van degene die ze heeft geplaatst. Dit portaal is niet verantwoordelijk voor de inhoud.

Thema's

Nieuws inzenden

Heeft u een leuk nieuwtje, verhaal of ander bericht dat u graag op deze site zou willen zien? Dat kunt u hier inzenden.
Wel verzoeken wij u om u hier eerst even te registreren.

Zoeken

Online bezoekers

Gast(en): 12

Gebruikersfuncties

:

:

Heeft u nog geen account?
Meld u dan nu aan als nieuwe gebruiker
Wachtwoord vergeten?