OutdoorMania

Nordic Walkingroute gerealiseerd in Roden

In 2007 sloegen Nordicwalkingnet, Staatsbosbeheer en de gemeente Noordenveld de handen ineen en het resultaat mag er zijn: de realisatie van een Nordic Walking route vanaf het centrum van Roden naar het Mensinghebos. Deze route maakt deel uit van het overkoepelende project Outdoor Offensief Drenthe+. Via dit project zijn door heel Drenthe Nordic Walkingroutes gerealiseerd.

Outdoor Offensief Drenthe+ is medegefinancierd door de Europese Unie, EFRO en Leader+, Samenwerkingsverband Noord-Nederland, EZ/KOMPAS, Provincie Drenthe, Provincie Fryslan en Recreatieschap Drenthe.


Jan Kemkers, wethouder Recratie en Toerisme en Sport: "Nordic Walking is de snelst groeiende buitensport in Nederland, sportief wandelen met poles (stokken) is een perfecte work-out voor het hele lichaam. Het zorgt voor de verbetering van de conditie, coördinatie, kracht en flexibiliteit. Het is fantastisch dat we zowel onze inwoners als de toerist deze route kunnen aanbieden. Staatsbosbeheer heeft hier op ingespeeld met een wandelroute die parallel loopt aan de Nordic Walkingroute, een mooie aanvulling met interessante informatie op papier .


Ronald Hennekes van Nordicwalkingnet.nl: "Nordicwalkingnet.nl is het samenwerkingsverband van sportorganisaties (Stichting Nordic Walking Nederland, KNBLO Wandelsportorganisatie Nederland, Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie, Koninklijke Nederlandse Atletiek Unie en Nederlandse Ski Vereniging, Nordic Fitness Instituut Benelux en Nordic Walking Unie) en natuurbeheerorganisaties (Staatsbosbeheer en Vereniging Natuurmonumenten). Gezamenlijk stimuleren we deze fantastische natuurgerichte sport en ontwikkelen en promoten speciale voor Nordic Walkers geschikte routes. De route in Noordenveld is een prachtige uitbreiding van de inmiddels 18 routes die de provincie Drenthe rijk is. De gemeente Noordenveld krijgt op landelijk niveau bekendheid via onze publicteitskanalen, zoals de website www.nordicwalkingnet.nl.";


Aaldrik Pot, boswachter: "Staatsbosbeheer beheert al meer dan honderd jaar natuur in Nederland, op dit moment 246.000 hectare. Wij werken aan een duurzame leefomgeving voor mens plant en dier. Eén van onze doelstellingen is het bevorderen van recreatie in onze natuurgebieden. Hierbinnen passen ook sportieve activiteiten zoals Nordic Walking. Het is een vorm van sportieve recreatie, die gericht is op beleving van de natuur en het landschap, van rust en van ruimte. Actief bezig zijn in de natuur is gezond. Uit onderzoek blijkt dat natuur, buiten zijn en vooral buiten bewegen goed is voor de gezondheid van mensen, zowel geestelijk als lichamelijk. Daarnaast hebben we in het prachtige natuurgebied van het Mensinghebos ook nog een wandelroute uitgezet die duidelijk herkenbaar is aan de paaltjes met de blauwe kop. Van deze route is een brochure vervaardigd waarin de wandelaars allerlei achtergrondinformatie kunnen lezen, niet alleen over het gebied waar zij doorheen wandelen, maar ook over de Mensinghe."


Afbeelding: © Typografische Dienst Kadaster Emmen
 

Nordic Walkingroute gerealiseerd in Roden | 0 reacties | Aanmelden nieuw account
Reacties zijn voor verantwoording van degene die ze heeft geplaatst. Dit portaal is niet verantwoordelijk voor de inhoud.

Thema's

Nieuws inzenden

Heeft u een leuk nieuwtje, verhaal of ander bericht dat u graag op deze site zou willen zien? Dat kunt u hier inzenden.
Wel verzoeken wij u om u hier eerst even te registreren.

Zoeken

Online bezoekers

Gast(en): 19

Gebruikersfuncties

:

:

Heeft u nog geen account?
Meld u dan nu aan als nieuwe gebruiker
Wachtwoord vergeten?