OutdoorMania

Wandelen en lekker eten in de Zwitserse bergen

Mountain Dining in Engadin: elke gang in een ander bergrestaurant. Rucolasla, radijsjes, pluksla en salie ... alleen al de keuze aan slasoorten en kruiden bij pizzeria Chadafö op de Marguns in het Zwitserse Engadin is enorm. Het speciale aan deze kruiden en groenten is dat ze op zo'n 2.400 meter hoogte worden verbouwd. Dankzij de schone berglucht groeien ze er goed.

Kok Jürg Winkler is zelf zo'n 1,5 uur per dag in de moestuin te vinden. Er wordt veel waarde gehecht aan verse ingrediënten in de in totaal 34 rustieke berghutten, restaurants en hotels van Bergbahnen Engadin St.Moritz. De eetgelegenheden bevinden zich onder meer op de Diavolezza, de Corviglia en de Muottas Muragl.


Uitzicht
Je kunt er prachtige wandelingen maken en genieten van heerlijke culinaire gerechten, zoals specialiteiten uit de Zwitserse en internationale keuken. Daarnaast word je ook nog eens getrakteerd op een prachtig uitzicht over de bergen.


Afgedekt
De kruiden en groenten profiteren overdag van de bergzon en de frisse berglucht in het Engadin, maar 's nachts worden ze afgedekt, omdat ook de zomernachten vaak zeer fris zijn. De slasoorten en kruiden krijgen een natuurlijke bemesting met de uitwerpselen van de koeien op de nabijgelegen bergweide.


Moestuin
Al 15 jaar lang heeft de Marguns een eigen moestuin en Jürg Winkler zorgt er met plezier voor. Dankzij de verse producten kan hij zijn gasten namelijk heerlijke gerechten voorschotelen. De moestuin is bescheiden van oppervlakte, maar levert altijd een goede oogst op. De basilicum, majoraan en de meest uiteenlopende slasoorten verrijken de menukaart van pizzeria Chadafö.


Fijnproefwandeling
Je kunt kennis maken met de vele eetgelegenheden van Bergbahnen Engadin St.Moritz door middel van de Via Gastronomica, die fijnproevers een wandeling laat maken naar elke volgende gang in een ander restaurant. Na de brunch in het bergstation Furtschellas en het diner in hotel Fex in het autovrije Fextal, kunnen de wandelaars genieten van het dessert in Chesa Pool, een 400 jaar oud Engadin-huis.


Kabelbaan
Er zijn verschillende routen naar de eetgelegenheden. Hoeveel kilometers of hoogtemeters je al wandelend door de bergen van het Engadin aflegt, bepaal jezelf. Alle gastronomische gelegenheden zijn grotendeels met de kabelbanen bereikbaar. Bovendien ontvang je al een gratis vervoerbewijs vanaf de tweede overnachting in één van de meer dan 70 geselecteerde hotels in de regio.


Moeilijke keuzes
Als je bij het bergpension Diavolezza (2.978 m) aankomt, sta je meteen al voor een moeilijke keuze: Wordt het de risotto met vers geraspte truffel of toch één van de authentieke gerechten uit Engadin, zoals gerstesoep of capuns (in snijbiet gewikkelde pasta)? Overigens, de berg Diavolezza heeft zijn naam te danken aan de legende over een mooie duivelin. De rust bovenop deze berg is echter hemels. Wat te denken van een glas champagne in de hoogstgelegen jacuzzi ter wereld?


Altijd vers
Dankzij het 100 jaar oude kabelspoor worden de gerechten op de Muottas Muragl ook met verse producten bereid. De ingrediënten worden dagelijks vers naar het bergrestaurant gebracht. Op deze berg kun je naast het uitgebreide culinaire aanbod ook genieten van het meest romantische uitzicht op de bergwereld.


Kaarslicht
'Mountain dining' is echt iets voor iemand die van lekker en gezellig eten houdt. Tal van prominenten en kunstenaars hebben al eens genoten van een diner bij kaarslicht in het bergpension Muottas Muragl. Alle 34 eetgelegenheden trakteren de bezoekers op een prachtig uitzicht vanaf het zonneterras en zijn grotendeels met de kabelbanen bereikbaar.


Informatie
Meer informatie over Mountain Dining op www.bergbahnenengadin.ch

Bron: www.tourpress.nl
 

Wandelen en lekker eten in de Zwitserse bergen | 0 reacties | Aanmelden nieuw account
Reacties zijn voor verantwoording van degene die ze heeft geplaatst. Dit portaal is niet verantwoordelijk voor de inhoud.

Thema's

Nieuws inzenden

Heeft u een leuk nieuwtje, verhaal of ander bericht dat u graag op deze site zou willen zien? Dat kunt u hier inzenden.
Wel verzoeken wij u om u hier eerst even te registreren.

Zoeken

Online bezoekers

Gast(en): 19

Gebruikersfuncties

:

:

Heeft u nog geen account?
Meld u dan nu aan als nieuwe gebruiker
Wachtwoord vergeten?