Zeekano-regatta rond eiland Funen

Wednesday 02 July 2008 @ 13:20 CEST

Bijdrage van: OutdoorMania

Van 27 juli t/m 2 augustus a.s. wordt in Denemarken voor de vijfde keer de zeekano-regatta Sea Challenge Fyn gehouden. De wedstrijd, die een vaste plaats heeft gekregen op de internationale watersportkalender, laat de deelnemers een rondje maken om het eiland Funen (Fyn). Deelname is mogelijk in vier verschillende klassen.

Start en finish zijn in de havenstad Svendborg, in het zuiden van het Funen, dat bekend is geworden door de in Odense geboren sprookjesschrijver Hans Christian Andersen.


Van Svendborg voert de tocht in zeven dagetappen om het op twee na grootste eiland van Denemarken – in totaal ongeveer 300 kilometer.
Etappeplaatsen onderweg zijn Fåborg, Assens, Middelfart, Bogense, Kerteminde en Nyborg. De deelnamekosten bedragen omgerekend € 270 p.p. De prijs is inclusief verzorging onderweg, bagagetransport en overnachting in eenvoudige accommodaties, zoals scholen of sporthallen. Deelnemers moeten tenminste 12 jaar oud zijn. Meer info: Sea Challenge Fyn, Stadionvej 50k, DK-5200 Odense V., tel. +45 3059 2440, internet: www.seachallengefyn.dk

Reacties (0)


OutdoorMania
http://www.outdoormania.nl/article.php/zeekano-regatta-funen-020708