OutdoorMania

IJs voor Elfstedentocht wordt getest

Oud ijs wat er al een week ligt is afgelopen nacht met strenge vorst aardig aangevroren. Het ijs van de Jeltesloot en Wijde Wijmerts, tussen IJlst en Sloten, was vanochtend goed begaanbaar. Op de Geeuw in IJlst begon het wat te veel te kraken; reden om snel af te stappen.

Met matige vorst lijkt dit Jacob Brandsma een passend uitgangspunt voor een schaatstocht langs de 11 steden op woensdag 7-1-2009. In bebouwde gebieden, zoals de Kolk bij de Waterpoort Sneek, liggen nog hele stukken open en is het ijs niet begaanbaar. Bij het naderen van de zwakkere plekken en wakken is Brandsma dan van plan te gaan klunen per mountainbike. Bij het Geeuw Aquaduct bijvoorbeeld kunnen de schaatsen dan weer onder tot aan Houtzaagmolen De Rat IJlst. Vervolgens bij Nijesiil de Wijde Wijmerts op. De rest van de route is nog niet verkend.
 

Zeekano-regatta rond eiland Funen

Van 27 juli t/m 2 augustus a.s. wordt in Denemarken voor de vijfde keer de zeekano-regatta Sea Challenge Fyn gehouden. De wedstrijd, die een vaste plaats heeft gekregen op de internationale watersportkalender, laat de deelnemers een rondje maken om het eiland Funen (Fyn). Deelname is mogelijk in vier verschillende klassen.

Start en finish zijn in de havenstad Svendborg, in het zuiden van het Funen, dat bekend is geworden door de in Odense geboren sprookjesschrijver Hans Christian Andersen.
 

Fiets- en wandelvakanties in trek

Het gaat goed met de fiets- en de wandelvakanties. Het aanbod van weekendjes dichtbij huis tot langere en verre tochten neemt gestaag toe. Het moment bij uitstek waar aanbod en vraag elkaar ontmoeten is de Fiets en Wandelbeurs in de Amsterdam-Rai. Deze volledig op fiets- en wandelliefhebbers gerichte beurs vindt in 2009 plaats op zaterdag 28 februari en 1 maart.

Het is inmiddels de vijfde editie van het nieuwe concept dat in 2005 ontstond door een voorzichtige samenwerking van de Fietsvakantiebeurs en de Wandelmarkt. De nieuwe formule is inmiddels gegroeid tot een niet meer weg te denken evenement voor fiets- en wandelliefhebbers Groei zit er ook in het aantal bezoekers: van 7.800 in 2005 naar 14.835 in 2008. De oppervlakte van de beurs steeg van 6.500 m2 naar 17.000 m2. Het aantal standhouders nam toe van 120 naar 363.
 

Jarige ANWB geeft wandel- en fietskaart cadeau

De ANWB geeft haar leden een bijzondere ‘ANWB Fiets- en Wandelroutekaart Nederland’ cadeau ter gelegenheid van haar 125ste verjaardag. De fietskaart vermeldt de startpunten van alle ééndaagse ANWB-fietsrondjes en van MTB-routes, het routeverloop van ANWB Lange
Fietsrondes en Landelijke Fietsroutes (LF-routes). Op de wandelkaart staan de Lange Afstand Wandelpaden (LAW’s), Streekpaden en Themapaden. De kaart besteedt ook aandacht aan de gebieden die worden aangeduid door de ‘Bruine Borden’. Met deze borden, ook een cadeau van de ANWB, worden Nationale Landschappen, Nationale Parken en een Werelderfgoedgebied onder de aandacht van weggebruikers gebracht.
 

Flevonice biedt ook skate en skike

Het eerste seizoen van Flevonice zit er op, dit seizoen kun je niet meer schaatsen op de kunstijsbaan bij Biddinghuizen. Het ijs is bijna weg en het koelvloeistof wordt afgetapt, straks ligt er weer een zandparcours, en dat is heel geschikt voor andere sporten. Maar Flevonice richt zich vooral op de naastliggende asfaltbaan, daarvoor worden namelijk clinics en andere lessen voorbereid op het gebied van onder meer skeeleren en rolskiën, en mogelijk ook skiken. Rond 1 april zal het vijf kilometer lange parcours worden opengesteld voor deze andere sporten.
 

Demonstratiemiddag Skiken in Epe

Skiken is de nieuwe trend. Optima Forma in Epe houdt zaterdag 8 maart in samenwerking met Skike4Fun een demonstratiemiddag skiken.

Met skikes kun je op alle verharde en bijna alle onverharde wegen terecht, in de stad of in het buitengebied. De dubbele rem die werkt als een skiker met de benen iets naar achteren leunt maakt de nieuwe sport relatief veilig.

Zaterdag 8 maart van 15.00 uur tot 16.30 uur kan je kennis te komen maken met het skiken bij Optima Forma aan de Korte Veenteweg 9b te Epe. Kijk op www.optimaforma.nl en www.skike4fun.nl.
 

3e VGZ Nationale Loopdag op zaterdag 8 maart 2008

Op 8 maart 2008 organiseert de Atletiekunie in samenwerking met haar partners en atletiek- of loopverenigingen de 3e VGZ Nationale Loopdag. Op zo'n veertig locaties verspreid over heel Nederland kun je op een vrijblijvende en laagdrempelige manier gratis kennis maken met de loop- en wandelsport. Tijdens de VGZ Nationale Loopdag gaat het niet om de snelste en de beste, maar om iedereen op zijn of haar niveau mee te laten bewegen, waarbij plezier en gezelligheid voorop staan.
 

Tien bekenden naar de Noordpool

In het nieuwe programma van RTL 5 en het Vlaamse Kanaal 2, 71° Noord, nemen Ernst Paul Hasselbach en Evi Hanssen tien bekendheden mee naar de vrieskou alwaar ze van Zuid naar Noord reizen. Slechts twee van de kandidaten komen daadwerkelijk aan bij het eindpunt, de Noordkaap op 71 graden Noorderbreedte, alwaar ze het tegen elkaar op moeten nemen. Het programma wordt gesponsord door het Noorse merk Bergans.
 

Fietsreisbeurs van De Vakantiefietser in Retie

De Vakantiefietser, een vereniging van vakantiefietsers organiseert ook dit jaar weer een fietsreisbeurs in "De Linde" in Retie bij Turnhout (B). Ook nu zijn er naast de ervaren vakantiefietsers weer vele exposanten op het gebied van fietsen, toebehoren, georganiseerde reizen en toeristische informatie.

Bovendien kun je het nodige opsteken tijdens de diverse workshops over GPS, bepakking en onderhoud. Verder zijn maar liefst 14 diavoorstellingen, is er een fotowedstrijd en kun je een proefrit met een ligfiets maken.

Meer info op www.vakantiefietser.be
 

Deel je belevenissen via Slideshare

Wat is er leuker dan je belevenissen delen met anderen? Dat kan via allerlei fotosite zoals Flick, maar je kan er ook een Powerpoint presentatie van maken en deze op Slideshare zetten. Dan krijg je dit resultaat: Op die manier kun je er ook al je teksten inzetten, en voorkom je daarmee dat anderen met jouw foto's kunnen pronken.
 

Thema's

Nieuws inzenden

Heeft u een leuk nieuwtje, verhaal of ander bericht dat u graag op deze site zou willen zien? Dat kunt u hier inzenden.
Wel verzoeken wij u om u hier eerst even te registreren.

Zoeken

Online bezoekers

Gast(en): 10

Gebruikersfuncties

:

:

Heeft u nog geen account?
Meld u dan nu aan als nieuwe gebruiker
Wachtwoord vergeten?