OutdoorMania

Segway-trekking is nieuwste vorm bergwandelen

Cool! Gewoon lekker lui rollen in plaats van lopen. Dat is Segway-trekking, de nieuwste variant van bergwandelen. Dat wil zeggen: rollen in plaats van lopen. En dat tot 30 km per uur. Met de Segway, een soort zelfrijdende computergestuurde step, behoort zwoegen in de bergen van het Tiroolse Alpbachtal definitief tot het verleden.
 

Buitensportlocaties zoeken met Alpinaut

Steeds meer websites bieden handige mash-ups van Google Maps, op Alpinaut (www.alpinaut.com) kun je niet alleen makkelijk zoeken naar mooie plekken om te klimmen, ook raften, wandelen, canyoning etc komen aan bod. De meeste locaties zijn niet direct in de buurt, maar wat let je om zelf ook je favoriete plekken toe te voegen?
 

Petzl Klimbijbel

Fabrikanten van buitensportspullen proberen al enige tijd om hun catalogi zo in te delen dat deze dienst kunnen doen als een leuk stukje leesvoer. Op deze manier zal de consument eerder iets kopen. De outdoorfabrikant Petzl heeft haar catalogus zo ingericht, dat het dienst kan doen als een 'bijbel' voor klimmers. De 'bijbel' beslaat 145 pagina's.
 

Online bergsport

Berggeit.nl is een website waar de Nederlandse bergsporter allerlei informatie kan vinden over de bergsport. De site behandelt onderwerpen variërend van alpinisme tot boulderen en van skiën tot mountainbiken en geeft speciale aandacht aan fotografie.
 

In je korte broek de Mount Everest beklimmen

Iceman is in Nepal aangekomen om daar de Mount Everest te beklimmen, een tocht die Wim 'Iceman' Hof in zijn zwembroek wil volbrengen. Het laatste nieuws in de vorm van verhalen, foto's en filmpjes van onze Iceman vind je op www.depers.nl/iceman/.
 

Boulderzaal City Lizard, Sint Niklaas

Afgelopen winter is in het Belgische Sint Niklaas gestart met de bouw van Boulderzaal City Lizard. Deze nieuwe, uitdagende boulderzaal met ruim 800 vierkante meter wand is inmiddels nagenoeg gereed en zal naar verwachting volgende week haar deuren openen, zie voor meer info straks op www.citylizard.be

Update 17 mei: City Lizard opent vandaag!
 

Thema's

Nieuws inzenden

Heeft u een leuk nieuwtje, verhaal of ander bericht dat u graag op deze site zou willen zien? Dat kunt u hier inzenden.
Wel verzoeken wij u om u hier eerst even te registreren.

Zoeken

Online bezoekers

Gast(en): 14

Gebruikersfuncties

:

:

Heeft u nog geen account?
Meld u dan nu aan als nieuwe gebruiker
Wachtwoord vergeten?