OutdoorMania

Kamperen rond De Nacht van de Nacht

Beleef de duisternis tijdens het weekend rond de 4e Nacht van de Nacht (25 oktober 2008). Er wordt gekampeerd op natuurkampeerterrein De Abbert aan het Veluwemeer bij Dronten. Een ideale plek om de duisternis te ervaren.

Voor velen eindigt dit weekend het kampeerseizoen. Voor ons breekt na voorjaar en zomer het tweede deel van het kampeerseizoen aan; najaar en winter. Het zijn seizoenen waarin ook in Nederland heel goed te kamperen is.
 

Mid Winter Camp 2008, Kootwijk

WildEurope organiseert op 15, 16 en 17 februari op de Hoge Veluwe haar eerste Mid Winter Camp. Een internationaal treffen van tentkampeerders voor wie het seizoen geen einde kent. Juist het winterseizoen, mits goed voorbereid en dan liefst met een pak sneeuw, biedt kampeerders een unieke ervaring. Onder de sterrenhemel rond het kampvuur. Verwacht wordt dat velen hun benzine- of petroleumlantaarns en -branders meenemen.
 

Campings op Google Maps

Verschillende websites bieden inmiddels een service aan waarbij de gebruiker online naar campings kan zoeken. Sommige sites maken hiervoor gebruik van Google Maps, omdat dit een simpele en goedkope manier is om kaartjes te laten zien. Het wordt pas echt leuk als je de campings straks van alle kanten kunt bekijken!
 

Camping Card Achterhoek

De Achterhoek maakt het kamperen in 2007 extra aantrekkelijk met de Camping Card Achterhoek. Hiermee kan tegen een gereduceerd tarief op een groot aantal campings in de Achterhoek worden overnacht. Iedereen die de Camping Card Achterhoek aanschaft kan het weekend voor Pasen (30 maart t/m 1 april) twee nachten gratis kamperen. Informatie en de (te downloaden) Campingcard is te vinden op www.kamperenindeachterhoek.nl.
 

Campings in de Euregio grensstreek

Binnenkort is de website www.euregio-camping.eu gereed, deze zet dertig campings in het grensgebied van Nederland en Duitsland op de kaart. Daarbij gaat het om een gratis tweetalige campingkaart om Nederlandse kampeerders te interesseren voor een verblijf op een Duitse camping en andersom. Op kaart staan behalve de 30 campings in de grensstreek ook de diverse toeristische regio's en bezienswaardigheden afgebeeld en omschreven.
 

Het Groene Boekje 2007 verschenen

Van het Groene Boekje, dé kampeergids voor kamperen in het groen, is de editie 2007 verschenen. In de nieuwste uitgave staan alle 140 erkende Natuurkampeerterreinen uitgebreid beschreven, inclusief ligging, aanwezige voorzieningen, tarieven, routebeschrijving, GPS-coördinaten en de spelregels. De meeste terreinen zijn van eind maart t/m oktober geopend, sommige zelfs het gehele jaar.
 

Voordelig kamperen in Denemarken

Het Denemarken Kampeerpakket is binnenkort weer beschikbaar. Dit Kampeerpakket bevat informatie over kamperen in Denemarken alsmede een boekje met kortingsbonnen voor diverse attracties en kunt u nu al bestellen via de website van het Deens verkeersbureau (www.visitdenmark.nl).
 

Campingkaart voor Vlaanderen

Elk jaar gaan er zo'n 700.000 Nederlanders kamperen in Vlaanderen. Daarom introduceert Toerisme Vlaanderen Brussel een handige campingkaart met een overzicht van de campings in Vlaanderen. Ook is er een boekje vol handige tips om ten volle te kunnen genieten van je kampeervakantie in Vlaanderen.
 

Cadeau tips voor de feestdagen

Met de Kerst en wintersport voor de deur even snel wat leuke cadeautips, vandaag beginnen we met kleding, tassen en rugzakken:

Zwerfkei: de Zwerfkei donssjaaal met pilsener donsvulling en Pertex buitenzijde voor € 19,50.

Intersport: Northbrook dubbellaags fleecejack voor heren, nu voor € 39,95.

Bever Zwerfsport: de Sister Handle Bag, een hippe tas met functionele eigenschappen, nu voor € 19,95.

Perrysport: vlotte Wildebeast cityrugzak, nu voor € 15,00.

Zwerfkei: de Rudolf set van Fjällraven, een lekkere warme fleece muts en shawl samen voor € 39,95.

Demmenie Sport: Thermal Glove thermo handschoenen voor € 8,95.

 

Sinterklaas koopavonden bij KampeerExpert Uithoorn

Op vrijdag 1 en zaterdag 2 december houdt KampeerExpert in Uithoorn speciale Sinterklaas koopdagen met 20% extra korting op het gehele assortiment (muv aanbiedingen van tenten). Naast de reguliere kampeerartikelen kunt u bij KampeerExpert ook terecht voor winter(sport)kleding zoals winterjacks, snowboots, mutsen en hoofdbanden. Ook is er een ruim assortiment regenkleding alsmede artikelen en kleding voor de liefhebbers van Nordic Walking.

Meer info op www.kampeerexpert.nl
 

Thema's

Nieuws inzenden

Heeft u een leuk nieuwtje, verhaal of ander bericht dat u graag op deze site zou willen zien? Dat kunt u hier inzenden.
Wel verzoeken wij u om u hier eerst even te registreren.

Zoeken

Online bezoekers

Gast(en): 18

Gebruikersfuncties

:

:

Heeft u nog geen account?
Meld u dan nu aan als nieuwe gebruiker
Wachtwoord vergeten?