OutdoorMania

Nordic Walkingroute gerealiseerd in Roden

In 2007 sloegen Nordicwalkingnet, Staatsbosbeheer en de gemeente Noordenveld de handen ineen en het resultaat mag er zijn: de realisatie van een Nordic Walking route vanaf het centrum van Roden naar het Mensinghebos. Deze route maakt deel uit van het overkoepelende project Outdoor Offensief Drenthe+. Via dit project zijn door heel Drenthe Nordic Walkingroutes gerealiseerd.
 

Nordic Walking bij strandmarathon Deense westkust

Ook Nordic Walking liefhebbers zijn welkom om deel te nemen aan de enige strandmarathon ter wereld, die op 1 juli a.s. weer langs een deel van de Deense westkust wordt gehouden. Het gaat om de Noordzee Marathon, die dit jaar wordt gelopen tussen Vejers Strand en Hvide Sande in West-Jutland.
 

Grensoverschrijdende Nordic Walking routes

In Limburg zijn de eerste grensoverschrijdende Nordic Walking routes uitgezet. De routes zijn gemiddeld zes kilometer lang en de startpunten zijn met elkaar verbonden. Op deze manier kunt u zonder problemen verschillende routes op een dag lopen.

Op de routes komt u veel verschillende landschappen tegen. Ook zorgt het verschil in ondergrond voor lichte, middenzware en zware routes. Voor elk wat wils!
 

Nationale Rode Kruis Bloesemtocht met Nordic Walking routes

Op 21 april a.s. kunnen Nordic Walkers nu voor het eerst deelnemen aan de Nationale Rode Kruis Bloesemtocht. De 15e Bloesemtocht wordt namelijk uitgebreid met een aparte wandelroute voor Nordic Walkers.

De Bloesemtocht is een eendaagse wandeltocht die jaarlijks wordt georganiseerd door de Stichting Nationale Rode Kruis Bloesemtocht. Naast de gezonde lichaamsbeweging is het doel vooral om geld in te zamelen voor een specifiek goed doel in Nederland van het Rode Kruis.
 

Thema's

Nieuws inzenden

Heeft u een leuk nieuwtje, verhaal of ander bericht dat u graag op deze site zou willen zien? Dat kunt u hier inzenden.
Wel verzoeken wij u om u hier eerst even te registreren.

Zoeken

Online bezoekers

Gast(en): 21

Gebruikersfuncties

:

:

Heeft u nog geen account?
Meld u dan nu aan als nieuwe gebruiker
Wachtwoord vergeten?