OutdoorMania

De Mooiste wandeling van Nederland

Op 16 mei organiseert de Kuinderse Activiteiten Stichting (K.A.S.) ondersteund door Staatsbosbeheer wederom “de Mooiste wandeling van Nederland”. Er kunnen afstanden gewandeld worden van 10, 20, 30, 40 en 50 km.


Langs de route wordt in de dorpen Luttelgeest, Blankenham, Blokzijl, Kalenberg, Ossenzijl en Kuinre muziek, vertier en vermaak georganiseerd voor wandelaars en publiek.

 

Weekendje wandelen in Belgisch Limburg

Niet alleen letterlijk maar ook figuurlijk is Limburg het warmste plekje van Vlaanderen. Dankzij 42 speciale wandelarrangementen kun je er genieten van een prachtige herfst, met onder meer de typische oogstfeesten.

Meer dan veertig topverblijven – van Haspengouw tot de Kempen, van het Maasland tot de Voerstreek – stellen een aantrekkelijk najaarsarrangement voor: twee overnachtingen met ontbijt, een extra attentie op de kamer en een wandelkaart van de streek.

Je uitstap kan echt niet in het water vallen, want bij slecht weer krijg je een korting in wellnesscentra en zwemparadijzen in de buurt. Meer informatie vind je op www.toerismevlaanderen.nl.

 

Nieuwe gids Hanzestedenpad

Het Hanzestedenpad, het streekpad dat de historische Hanzesteden langs de IJssel met elkaar verbindt, heeft een nieuwe gids gekregen. In deze volledig herziene gids zijn naast de hoofdroute van Doesburg langs Hanzesteden als Zutphen, Deventer en Zwolle naar Kampen 10 nieuwe dagwandelingen opgenomen. De totale lengte van de gids is daarmee verdubbeld en komt op 320 km. Karakteristiek aan het Hanzestedenpad is de afwisseling tussen de rijke cultuurhistorie van de steden en de prachtige natuurgebieden langs de IJssel.
 

Vollemaanswandeling over de Kampina

Stichting Natuurmonumenten en de Astronomische Vereniging Wega organiseren een vollemaanswandeling over de Kampina heide op vrijdag 21 maart . De wandeling duurt van 20.00 tot ca 22.00 uur.

Een boswachter zal u alles het heidegebied en het beheer ervan vertellen, ook zal hij u wijzen op alle andere dingen die u 's-nachts in de natuur kunt zien. Een deskundige van Wega zal u van alles over de nachtelijke hemel vertellen en laten zien.
 

Wandelen langs boerenlandpaden

Klompenpaden, kuierroutes, boeren met uitzicht: het Boerenlandpad lijkt het nieuwe fenomeen te worden te voor wandelend Nederland. Direct vanaf de eigen dorps- of stadsrand de weiden in, de akkers langs. Wandelaars kunnen de boer op! Sinds 2006 is er voor de wandelaar al 250 kilometer aan Boerenlandpad gerealiseerd. De Boerenlandpaden-regeling van rijk en provincies is een succes.Het negatieve imago van boeren lijkt voorbij. De boer is in! Boeren en wandelaars hebben elkaar gevonden: een doorbraak in Nederland Wandelland.
 

Wandelroutes in Denemarken online

Het Deense ministerie van Milieu heeft 33 wandelroutes in het land voor recreanten en toeristen op internet geplaatst. Ze kunnen desgewenst ook in het Duits worden gelezen en afgedrukt. Een kleiner aantal is in het Engels beschikbaar. De informatie omvat niet alleen de routebeschrijvingen, maar ook wandelkaarten en interessante gegevens over het landschap. Binnenkort komen nog 13 wandelroutes online beschikbaar.
 

Wandelen en lekker eten in de Zwitserse bergen

Mountain Dining in Engadin: elke gang in een ander bergrestaurant. Rucolasla, radijsjes, pluksla en salie ... alleen al de keuze aan slasoorten en kruiden bij pizzeria Chadafö op de Marguns in het Zwitserse Engadin is enorm. Het speciale aan deze kruiden en groenten is dat ze op zo'n 2.400 meter hoogte worden verbouwd. Dankzij de schone berglucht groeien ze er goed.

Kok Jürg Winkler is zelf zo'n 1,5 uur per dag in de moestuin te vinden. Er wordt veel waarde gehecht aan verse ingrediënten in de in totaal 34 rustieke berghutten, restaurants en hotels van Bergbahnen Engadin St.Moritz. De eetgelegenheden bevinden zich onder meer op de Diavolezza, de Corviglia en de Muottas Muragl.
 

3e Karsten Tenten Stoomtramtocht

Karsten Tenten en Outdoor, de wandelspecialist van Noord Holland, organiseert in samenwerking met Wandelschool Walk4fun de derde Karsten Tenten Stoomtramtocht. Op zaterdag 8 september kunt u ‘s morgenvroeg wandelend kennis maken met de mooiste plekjes van West Friesland. Deze wandeltocht voert u langs rustieke dorpen en een prachtige natuur. In combinatie met de nostalgie van de stoomtram combineert u ontspanning met inspanning.
 

Kamperen op Google Maps

Op de site tweevoeter.nl zijn meer dan duizend overnachtingsadressen te vinden, die ook nog eens virtueel te bezichtigen zijn in Google Earth.
 

Tweevoeter-wandelroutes

Tweevoeter presenteert in samenwerking met bureau Routewerk, gespecialiseerd in wandel- en fietsroutes, prachtige wandelroutes door heel Nederland. De routes zijn voorzien van een duidelijke routbeschrijving, achtergrondinformatie en een kaartje. Tijdelijk is de route Wolfheze - Arnhem gratis.
 

Thema's

Nieuws inzenden

Heeft u een leuk nieuwtje, verhaal of ander bericht dat u graag op deze site zou willen zien? Dat kunt u hier inzenden.
Wel verzoeken wij u om u hier eerst even te registreren.

Zoeken

Online bezoekers

Gast(en): 13

Gebruikersfuncties

:

:

Heeft u nog geen account?
Meld u dan nu aan als nieuwe gebruiker
Wachtwoord vergeten?